Meteen naar de inhoud

Vanavond niet schat!

We breken de hut af! Met deze instelling begint de Nederlandstalige band Vanavond niet, Schat! aan een optreden en dat is precies waar ze het allemaal voor doen. Optredens zijn niet zomaar optredens, ieder optreden is voor de band een nieuwe uitdaging om het publiek voor zich te winnen. Want daar gaat het natuurlijk om: het publiek moet een goede avond hebben.

Het geheim hierachter ligt in het plezier dat deze band uitstraalt. Ze hebben er lol in en dat weten ze zonder moeite over te brengen op het publiek. Deze aanstekelijke uitstraling is geen toneelspel, dit komt door een jarenlange vriendschap en een gezamenlijke passie voor muziek. Voor meer info zie onze bio.

Het tweede onderdeel van de kracht van Vanavond niet, Schat! is het repertoire. De band speelt voor het grootste deel covers. En niet zo maar covers. Na een zorgvuldige selectie is het een bloemlezing uit 30 jaar Nederlandse pophistorie geworden. Het publiek dat staat te kijken blijkt spontaan de meeste teksten te kennen en na een kleine aanmoediging uit volle borst mee te zingen. Na diepgaand onderzoek blijkt dat deze aanmoediging het beste tot zijn recht komt als hij in vloeibare vorm toegediend wordt.

Om het toch nog een beetje verwarrend te maken heeft de band hier en daar de gewoonte nummers in elkaar over te laten lopen en terug te laten komen in andere nummers waarbij de nummers die in andere nummers terugkomen lijken op de nummers die gespeeld worden maar toch weer andere nummers blijken te zijn. Of niet. Maar dat houdt het wel spannend!